Specialisten op het gebied van o.a. Verkeersveiligheidsaudit, Verkeersontwerp Parkeren en Langzaam verkeer

Bedrijven

In gesprekken met de wegbeheerder wordt steeds vaker aan de bedrijven zelf een verkeerskundige onderbouwing gevraagd, waarna de wegbeheerder zelf alleen nog maar hoeft te toetsen. Maar dan moet je als bedrijf wel de kennis in huis hebben om die vragen te beantwoorden. Of u schakelt VAGN in om de onderbouwing te leveren die verlangt wordt. Enkele voorbeelden ter illustratie.

Projectontwikkelaar

Vaak ontstaat al bij het eerste initiatief de vrees voor verkeersoverlast als gevolg van de plannen die een ontwikkelaar presenteert. Een vrees bij omwonenden, maar vaak ook bij de lokale politiek. Hoe prettig zou het dan zijn de daadwerkelijke verkeerseffecten al in dit stadium (cijfermatig) te kunnen onderbouwen, teneinde die vrees voor overlast te kunnen wegnemen? Een passend advies over de ontsluiting, parkeerbehoefte en toekomstig gebruik stellen wij graag voor u op. Desgewenst treden wij daartoe samen met de opdrachtgever in overleg met de gemeente of andere partijen.

Architect

In veel gemeenten is het al gebruikelijk dat parkeren voor nieuw te bouwen complexen op eigen terrein - en dan nog bij voorkeur inpandig - wordt opgelost. Overvolle straten met geparkeerde auto's zijn normaliter niet het meest aantrekkelijke straatbeeld. Al tijdens het ontwerp van het pand, de parkeerkelder of het binnenterrein, kunnen wij met u meedenken en adviseren over toelaatbare hellingen, doorrijhoogten, afmetingen van parkeerplaatsen, de verkeerskundig gewenste plek van dragende constructiedelen en dergelijke. Maar ook het maken van een voorstel met een efficiënte terreinindeling (buiten of inpandig) kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Bouwbedrijf / aannemer

Als een aannemer of bouwbedrijf direct naast of zelfs óp de openbare weg wil bouwen, zal hij het bouwterrein en zijn materialen moeten beveiligen tegen ongevallen. Voor de bouwplaatsvergunning zal de wegbeheerder veelal niet volstaan met een enkel verkeersbordje en een paar meter rood-wit lint. Laat ons u adviseren over hoe u de bouwplaats veilig markeert, zodat u snel, maar vooral veilig, aan de slag kunt.

In een eerste persoonlijk en vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor úw bedrijf toe.