Specialisten op het gebied van ✓ Verkeersveiligheid audit, ✓ Verkeersontwerp ✓ Parkeren en ✓ Langzaam verkeer

Verkeersgedrag

Verkeersgedrag is een van de belangrijkste onderdelen op het gebied van verkeersveiligheid. Als er asociaal gereden wordt, is het minder veilig op de weg dan wanneer iedereen zich netjes aan alle regels houdt. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan bewustwording over verkeersgedrag. Zonder bewustwording hiervan wordt het namelijk lastig het verkeer veiliger te maken.

Verkeersgedrag in de auto en op de fiets

Niet alleen in de auto zullen er dingen moeten veranderen. Ook fietsers moeten hun steentje bijdragen. Denk bijvoorbeeld eens aan de jongeren die met hun telefoon in hun hand fietsen. Hierdoor slingeren ze meer en merken ze minder wat er gebeurt om hen heen. Ook in de auto is het gebruik van een mobiele telefoon levensgevaarlijk. Maar denk ook eens aan asociaal rijgedrag, waardoor de doorstroom van het verkeer wordt gehinderd omdat er slecht of geen rekening gehouden wordt met anderen. Het verkeersgedrag van de een heeft een zeer grote invloed op de veiligheid van anderen.

Vragen? Wij beantwoorden ze graag

Heeft u nog vragen over verkeersgedrag of verkeersmanagement? Of wit u graag meer weten over ons aanbod? Laat dan een berichtje achterlaten via het contactformulier. Of bel ons op 06 - 11010230. Wij beantwoorden uw vragen met veel plezier.